Categoriearchief: Hack de wereld

Problemen met Connected omvormers

Dit keer geen sappig verhaal over een attractiepark. Geen gehackte achtbanen, wachtrijen of ticketshops. Geen aangiftes, geen boze mensen (tot nu toe). Maar wel een verhaal over een type apparaat dat in meer dan 1,5 miljoen huishoudens in Nederland hangt. Een blog over hoe een connected omvormer voor zonnepanelen in potentie heel veel schade kan toebrengen aan je portemonnee, de buurt of zelfs een veel groter gebied.

Lees verder Problemen met Connected omvormers

VERBETER JE CODE, VERBETER DE BUURT!

Veel gemeenten in Nederland maken gebruik van de app ‘Verbeter de Buurt’. Je kan hiermee allerlei zaken aan de gemeente melden, zoals bijvoorbeeld losliggende stoeptegels, afvaldumpingen en omgewaaide bomen. Fijn, want dan hoef je niet te bellen, en mijn gemeente lost je melding vaak ook nog eens binnen een dag op. Ook zie je meldingen van andere gebruikers, waardoor je weet of de gemeente al in actie komt.

Lees verder VERBETER JE CODE, VERBETER DE BUURT!

He. Woon op Maat.

Oh shit. Woon op Maat staat in de titel. Wat is er gebeurd?!

Nou, eigenlijk heel weinig. Na #Boos heb ik ze nog een paar keer gesproken, is er door storm wat asbest kapot gevallen op mijn dakterras (en daarbuiten) en is er een plaatje hout van één vierkante meter op het dak geplaatst. Ik weet ook niet wat daar het nut van is, aangezien het gehele oppervlakte asbest is. Maar goed, het houdt ze bezig.

Lees verder He. Woon op Maat.