Categoriearchief: Hack het dagelijks leven

Werkdagen van 21 uur

Wist je dat er een overheidsfunctie bestaat waarbij je werkdiensten van 21 uur op één dag maakt, met maar ongeveer 1,5 uur pauze? Een functie die slechts 7 euro per uur betaalt, ongeacht je leeftijd, functie of ervaring. Werk waarbij je een super verantwoordelijke functie hebt, waar uiteindelijk onze hele democratie op leunt. Binnenkort ga je ze zelf weer tegenkomen: De Stembureauleden!

Lees verder Werkdagen van 21 uur

Dumpert VS RUMAG

‘t Is wat he, met RUMAG. Iedereen is nu wel klaar met deze ophef volgens mij, maar toch snap ik iets niet aan dit hele verhaal. Door wat onhandige acties van het bedrijf en wat speurwerk door accounts als RUMAG niet stelen, weten we wat dit bedrijf doet. Ondertussen zijn er genoeg andere mega bedrijven die hetzelfde doen, maar zelfs nog veel opzichtiger. Toch accepteren we dat wel gewoon, omdat ze waarschijnlijk sympathieker ogen dan die gasten van RUMAG. Maar dat is niet helemaal eerlijk wat mij betreft.

Lees verder Dumpert VS RUMAG

Follow-up: Hack de verkiezingen

Even snel een follow-up van m’n blog ‘Hack de verkiezingen‘:

Een paar weken geleden ben ik op bezoek geweest op het gemeentehuis om te praten over m’n blog. Super goed gesprek. Actieve, meewerkende houding. Zoals het hoort, maar zoals ik het in de praktijk niet vaak tegenkom. Fijn.

“Als het landelijk niet opgelost wordt voor de komende verkiezingen (2015), gaan we het proberen lokaal op te lossen.”

Lees verder Follow-up: Hack de verkiezingen