Kletskousen in Beverwijk

Inmiddels wacht ik al drie maanden op de IV3 bestanden van gemeente Beverwijk waar ik eerder over blogde. Bestanden die al bestaan. Bestanden waar geen geheimen in staan (als het goed is). Bestanden die al gemaild zijn naar het CBS. Bestanden waar wij als burgers ook gewoon recht op hebben.

Hoeveel is een belofte van een gemeente waard als ze zo iets simpels 3 maanden kunnen uitstellen? Uren vergaderen, maar waarvoor? Waarom kost het publiceren van een bestaand Excel bestandje meer dan 3 maanden, terwijl gemeente Heemskerk het zonder ook maar 1 minuut te vergaderen binnen een dag online zet nav mijn tweet?

Toen ik de vergadering over transparantie in Beverwijk ging opzoeken, zag ik dat er best wel een fancy systeem achter de registratie van vergaderingen zit. Een systeem waar je veel info uit kan halen. Een kansloze zondagochtend resulteerde in Kletskousen; Een script waarmee je kan zien wie er het meest aan het woord was tijdens een vergadering.

Als je een nuttig doel weet voor de data, of je wilt de data samenvoegen of analyseren, mail me dan even. Dan geef ik je zo snel mogelijk toegang tot de ruwe data.

Probeer Kletskousen via kletskousen.doodlesoft.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *