NS 1-click-druktemelder

Wat een gedoe, die nieuwe dienstregeling van de NS. Hij is pas 1 dag actief, maar ik ben er nu al klaar mee. Door het schrappen van de intercity in Beverwijk buiten de spits, moet ik een stuk langer reizen en wachten. Daarnaast zijn de treinen die nog wel naar en van Beverwijk rijden enorm druk, omdat iedereen die normaal de intercity nam, nu ineens in de sprinter moet stappen.

[UPDATE] Landelijk!

Zoveel reacties. Zoveel vragen. De tool werkt nu voor alle stations. Succes!

Wat zegt @NS_online?

Klagen op Twitter heeft geen zin. ‘Zou je de drukte kunnen melden via onze app?’ vroeg @NS_online me vandaag meerdere malen. Toen ik eindelijk de moeite nam om dat te doen, duurde het een half uur voordat ik de functie gevonden had. Na wat Googlen en het lezen van een verouderde pdf op ns.nl, vond ik eindelijk hoe het moest. Het kost je 12 klikken, 6 invoervelden en heel wat zoekwerk om een melding te maken!

1-click-druktemelder

Maar dat kan makkelijker. Lang verhaal kort: Ik heb het script dat de NS gebruikt, omgevormd tot een 1-click-druktemelder. Je kan nu via nsdrukte.doodlesoft.nl met één klik doorgeven welke trein te druk is. Dat scheelt je  11 klikken, 6 invoervelden én heel wat zoekwerk!

Open de 1-click-druktemelder

Hoe het werkt?

Tja. Ik wil graag het script opensourcen, maar dan gaat de NS een manier verzinnen om het te kunnen blokkeren. Waar je in ieder geval vanuit mag gaan: Ik stuur de requests niet allemaal vanaf één ip-adres. Dat zou stom zijn.

[UPDATE] Voor de nerds

URL: https://feedback.ns-mlab.nl/v1/crowd/
Method: POST (JSON)
Voorbeeld post fields:
$fields = array(
‘secondClass’ => true, //Je geeft aan dat je tweede klas reist
‘couldSit’ => false, //Je geeft aan dat je moest staan
‘happiness’ => “BAD”, //Slechtste beoordeling die mogelijk is
‘serviceId’ => 1234, //RitNummer
‘date’ => date(‘Y-m-d’), //De rit was vandaag
‘stationFrom’ => “BV”, //Vertrekplaats (stationscode)
‘stationTo’ =>”ASD” //Eindbestemming (stationscode)
);

Echter, probeer het niet te posten vanuit één ip-adres. Gebruik een client-side script om te zorgen dat de NS de meldingen niet kan filteren op ip.

Petitie

Er is een petitie die je kan tekenen als je de sneltreinen ook weer terug wilt hebben. Je kan hem HIER tekenen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *