#HackFoodWaste Hackathon: Sharrot!

Het is al een tijdje geleden, maar toch. Op 17 en 18 oktober 2014 vond de FoodWaste Hackathon plaats in Eindoven tijdens de Dutch Design Week. Tijdens de 35-urige hackathon hebben we ‘Sharrot’ gemaakt.

Share your carrots!

Stel. Je woont alleen. Je wilt een recept maken waar je twee wortels voor nodig hebt, maar de AH verkoopt ze alleen per pond. Probleem! Je wilt niet de hele week wortels eten, maar je wilt ook geen voedsel verspillen. Sharrot is de oplossing!

Sharrot stelt je in staat om ingrediënten die je over hebt te delen met je omgeving, zodat je ze niet weg hoeft te gooien. Gebruikers in de omgeving zien in één oogopslag welke ‘leftovers’ ze gratis kunnen ophalen.

NeighbourFood

Niet iedereen zit te wachten op compleet willekeurige mensen aan de deur. Daarom zit in Sharrot ook een ‘NeighbourFood’ functie. Dit zijn afgesloten groepen gebruikers. Je kan er bijvoorbeeld eentje aan maken voor je straat, je studentenflat of een complete woonwijk. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan!

Karma

Met Sharrot ga je niet rijk worden. Je geeft je leftovers, die je normaal zou weggooien, gratis weg aan mensen die er nog wat mee kunnen. Om je toch te belonen voor je goede daad, kan je in Sharrot Karma punten verdienen. Je krijgt 1 punt voor het delen van een leftover, en nog 1 punt als je leftover daadwerkelijk is opgehaald. Door een leftover op te halen, ben je ook goed bezig, dus ook die persoon krijgt dan 1 punt.

IMG_3223-min IMG_3224-minIMG_3225-min IMG_3226-min IMG_3227-min IMG_3228-min

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *