#EftelStats explosie

Wat begon als hobby, is uitgegroeid tot een volwaardig project. Het dataverkeer op EftelStats.nl is exponentieel gegroeid. Uh, Exponentieel? Nee. Explosief! Sinds de opening van de nieuwe achtbaan ‘Baron 1898’ op 1 juli is het dagelijkse dataverkeer meteen twee- tot zeshonderd keer hoger geworden.

Extreme pieken

En dan reken ik de extreme dagen nog niet eens mee. Tijdens storingen bij Baron 1898 is het geen uitzondering als er bijna 1000 mensen tegelijk op de website aan het rondklikken zijn. Begin juli was de website daar helemaal niet op voorbereid, waardoor de server begon te piepen en kraken. Na wat optimalisaties en caching aan de achterkant, draait de site nu wel als een zonnetje tijdens de pieken.

Schermafbeelding 2015-07-26 om 14.54.38

EftelStats app

Onlangs is ook de EftelStats app in de App Store verschenen. Deze app is je persoonlijke assistent tijdens je bezoek aan de Efteling. Hij geeft storingen binnen een minuut aan je door. Ook kan je een alarm zetten, zodat je gewaarschuwd wordt als de wachtrij kort is bij je favoriete attractie. Daarnaast heb je via de app toegang tot alle statistieken die we de afgelopen tijd verzameld hebben.

De release van de app ging niet ongemerkt voorbij. Onder andere de NOS, Omroep Brabant en Looopings schreven over de app, waardoor EftelStats direct de Top 10 van de App Store bestormde!

Update 28-07-2015

Feestje. De Efteling heeft wat wijzigingen doorgevoerd in de beveiliging vandaag, waardoor de app en website niet meer werkte. Inmiddels draait alles weer, en is EftelStats de enige werkende, onofficiële app. Om dat te vieren, staan hieronder 3 promocodes voor de app. Op = op.

39E3KKH9LA49
6M9NEMHYE6X3
7EK4XW7M9AEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *