Efteling Boarding Pass omzeilen

De Efteling is in oktober begonnen met een nieuwe experiment bij de Python, waarbij je op drukke dagen een plekje in de achtbaan moet reserveren. Dat kan via de app of één van de ticketautomaten in het park. Op je ‘Boarding Pass’ staat voor hoeveel personen hij is, en de tijd waarop je de achtbaan in mag.

Het idee achter de Boarding Pass is dat je niet in de rij hoeft te staan, maar dat je in een andere attractie kan gaan, of natuurlijk even wat kan gaan eten en drinken bij één van de eettentjes in het park. Doordat er maar een beperkt aantal kaartjes per kwartier zijn, 200 om precies te zijn, zullen er nooit te veel mensen in de achtbaan gaan, maar kan je er ook niet altijd in op het moment dat jij wilt.

Er zitten voor- en nadelen aan het systeem. Je hoeft niet meer in de rij te staan, maar je staat wel de hele tijd op je horloge te kijken. Wat je er ook van vindt, wat ik er ook van vind… Het is fijn dat de Efteling experimenteert en innoveert. Maar door m’n project EftelStats dacht ik meteen “Is dit te omzeilen?”.

Boarding Pass tool

Na wat spelen met code heb ik het voor elkaar gekregen om een tool te maken waarmee je onbeperkt, wanneer je wilt in de Python te gaan. Ongeacht of je al 5 keer geweest bent dat kwartier, en ongeacht er nog kaarten zijn. Klik op de knop als je bij de scanner bent, en instappen maar!

De code en de tool maak ik niet openbaar. De Boarding Pass is een tof experiment van de Efteling om het wachten te verminderen. Echter, de komende weken krijgen wel wat bezoekers toegang tot de software om het te testen. Hierbij wordt het gebruik gelimiteerd tot 1 gebruiker per dag en maximaal 3 gebruikers per week.

Ik opensource de code niet, omdat het een kleine moeite is om de hele achtbaan een uur exclusief voor jezelf te claimen, zonder dat er ook maar één andere bezoeker de achtbaan kan betreden. Super leuk, maar niet de bedoeling.

Waarom ik hier tijd aan heb besteed? Echt geen idee, maar het was wel leuk.

//EftelStats
//Looopings
//Omroep Brabant
//AD.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *